Η ιστορία της εταιρίας και των μοναδικών προϊόντων της ξεκινάει τη δεκαετία του ‘60 όταν ο Ευάγγελος Μενεδιάτης -τεχνίτης πλακιδίων στο επάγγελμα και ανήσυχο πνεύμα- έψαχνε πάντα να βρει τρόπους για να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας του.

Ως έμπειρο επαγγελματία, αυτό που τον απασχολούσε ήταν το επίπεδο συγκόλλησης και συμπεριφοράς της λάσπης που χρησιμοποιούσε στην επίστρωση πλακιδίων, η οποία δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του και γι’ αυτό πειραματιζόταν επίμονα για να ανακαλύψει κάποιο άλλο υλικό, το οποίο θα είχε καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

Μετά από αρκετά πειράματα και χρησιμοποιώντας την κόλλα ως βάση στο νέο του υλικό, δημιούργησε ένα νέο προϊόν υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, το οποίο ξεκίνησε να το διακινεί και να το κάνει γνωστό στην ευρεία αγορά σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ευάγγελος Μενεδιάτης έκανε έτσι τα πρώτα του βήματα, γρήγορα όμως η ζήτηση και οι πωλήσεις αυξήθηκαν και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες πραγματοποίησε το επόμενο βήμα του με την οργάνωση της επιχείρησης, καθώς και την διακίνηση των προϊόντων με ίδια φορτηγά.

Η πορεία του προϊόντος στην εγχώρια αγορά ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη και το αποτέλεσμα ήταν η ίδρυση της εταιρίας «Μελοπλάστ» το 1973 με τη στήριξη της οικογένειάς του. Αυτή ήταν και η αρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας που θα οδηγήσει το Σεπτέμβριο του 1983 στην ίδρυση της Plastikoll από τον γιο του ιδρυτή, τον Γιώργο Μενεδιάτη.

Έχοντας εντρυφήσει πλάι στον πατέρα του και μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τα μυστικά της δουλειάς και τις τεχνικές, προχώρησε στη δημιουργία νέων, καινοτόμων και υψηλότερης ποιότητας προϊόντων τα οποία διέθεσε στην αγορά.

Ο στόκος για αρμούς κεραμικών πλακιδίων «Αρμοστόκ» ήταν ένα από αυτά: ένα εξαιρετικό προϊόν, ιδιαίτερα χρήσιμο στους τεχνίτες που μόνο ένας τεχνίτης πλακιδίων, θα μπορούσε να δημιουργήσει. Ακολουθεί μια σειρά από επίσης νέα, άριστης ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών προϊόντα όπως η Μαγνητική Κόλλα για μουσαμάδες, η Α’ Ύλη Πλαστικού, η μεγάλη γκάμα των κολλών PVA (Κρυσταλλιζέ, Παρκετόκολλα, Κόλλα Γενικής Χρήσης κ.α.) το Υποκατάστατο Ασβέστη και οι Οδηγοί Πλακιδίων.

Τα επόμενα προϊόντα που συμπλήρωσαν την γκάμα είναι τα Ακρυλικά Χρώματα, η Έξτρα Κόλλα (άλλη μία καινοτομία, η πρώτη κόλλα σε πάστα) και οι Ρητίνες σε υγρή μορφή.

Το 2001 ιδρύεται η Roumen, ως φυσική συνέχεια των υπολοίπων βημάτων εξέλιξης και στην επιχείρηση πλέον αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και η τρίτη γενεά της οικογένειας Μενεδιάτη με τα εγγόνια του ιδρυτή.
Η προσήλωση στην ποιότητα και η συνεχής έρευνα είναι τα στοιχεία που έδωσαν στην εταιρία τη μακρόχρονη πορεία της, χρόνια τώρα.

Με αυτά τα στοιχεία ως βασικές αρχές μας, συνεχίζουμε και στο μέλλον, ακολουθώντας τα και υπηρετώντας τα πιστά.